lauantai 7. huhtikuuta 2012

Vauvatarvikkeista

Ajattelin vähän listailla mitkä vauva/äitijutut on olleet tarpeellisia ja mitkä vähemmän tarpeellisia. Mikään yleispätevä tämä lista ei ole, sillä jokainen perhe on erilainen.

Tarpeelliset:

Kestoliivinsuojat (valmiina ostetut (Myllymuksut) ja itsetehdyt)
- En edes halua ajatella sitä vuorta kertakäyttöisiä liivnsuojia joka olisi mennyt roskiin. Vaihdan liivinsuojat monta kertaa päivässä, kun tuota maitoa valuttelee pitkin päivää...

Ensilusikka
- Ihan turha yrittä tunkea d-vitamiinitippoja meidän vauvan suuhun tavallisella lusikalla

Avent rintapumppu
- En ole paljoa pumpannut, vain aluksi kun maito nousi ja sitten kun yritti tehdä tulehdusta rintaan, mutta käsin en saa paljoa maitoa tulemaan joten tämä oli ihan must (Niin ja käytettynä maksoi 15e ja mukaan tuli 3 pulloa)

Lattia
- Siinä se ipana viihtyy kun pitää tehdä jotain. Siinä se myös viihtyy kun seurustellaan. Sitterissä tyttö on harvemmin. Selällään tai mahallaan, kumpikin sopii!

Tissivoide
- Niitä lansinohin pikkutuubeja käytin 3 ennenkuin hoksasin ostaa sen isomman, litrahinta hirvittää mutta tämä toimii kun nännit huutaa hoosiannaa...

Kestovaipat
- Ei toi peseminen nyt niin työlästä ole ja maailma pelastuu! ;D



Tarpeettomat:

Tutti
- Tarviiko enää edes kertoa että meillä ei edelleenkään (kovasta harjoittelusta huolimatta) syödä tuttia. Ei sille juuri ole tarvettakaan, mutta bussimatkoille ja muille se olisi ollut hyödyllinen... (Nyt tilasin luonnonkumi tutin, testaan vielä sitä ja jos ei niin sitten ei)

Rasvat, öljyt tms.
- kestovaipat ja ilmakylvyt pitävät pyllyn siistinä. Kylvetys suihku kerran pari viikossa niin ei ihokaan kuivu. Onneksi ei ole hommattu näitä itse vaan ne on saatu synnäriltä vaippafirmojen ilmaislaukuista.

Puolipotkarit
- Näitä hommasin ihan kamalasti etukäteen. Ne missä lahje ei ole liian pitkä on liian tiukka vyötäröltä, eikä niihin mahdu kestovaippa sisälle muutenkaan. Suositaan siis velourpöksyjä ja sukkia.


Trikookantoliinat (2kpl)
- On niin lutteroita että meidän iso pimu on vähän liian painava niihin että sidonta pysyisi napakkana.

Tiettyä kokoa olevat imetysliivit
- Niin ne rinnat vaan vaihtaa kokoa eri kellon aikaan päivästä. Turha edes kuvitella että mahtuu kuppiin kun tissi on täysi ja imetyksen jälkeen mahtuisi kumpikin rinta samaan kuppiin... Että sillai. Toppimalliset, joustavat liivit kunniaan!

Pikkuniistäjä
-Tällä ei saa räkää tulemaan vauvan nenästä sitten millään, nenä-friida apteekista toimii hyvin!

Asiat joita ei osannut ottaa huomioon raskausaikana! (huomio ensimmäistä lasta odottavat)

-Jos ostat yhdistelmä vaunut kantokopalla, huomioi kantokopan sisämitat. Mahtuuko kesävauva sinne seuraavan talvena toppavaatteissa! (thänk gaad meidän vauva syntyi keväällä ja kohta ei toppavaatteita enää tarvi, kun ei toi meidän pimu enää oikein mahdu tonne kantokoppaan (niin ja ikää 2.5kk). Olis pitänyt ottaa kova kantokoppa)

- Ihan oikeesti niitä vaatteita ei kannata etukäteen ihan kamalasti hamstrata, sitten kun vauva syntyy näkee mitkä sopii vauvalla (malliltaan) ja ne pienet koot saattaa mennä tosi nopeasti pieneksi (nimimerkillä. Käytetään nyt 74cm -80cm vaatteita (niin ja ikää edelleen 2.5kk)). Okei jotkut syntyy pieninä ja käyttää 62 puolivuotiaaksi :D. Jos ostat, niin osta edes kirpparilta, ei sitten vituta kun yli puolet vaatteista jää käyttämättä.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

neiti 2kk

Neiti täytti 2kk jo tovi sitten, tänään tuli täyteen 10 viikkoa. 2kk mitat neuvolassa keskiviikkona olivat 6730g (voi apua) ja 58cm (terkka sanoi että ehkä vähän enemmän, mutta tyttö raivosi niin kovasti ettei jalkojaan ojentanut). Meillä on siis edelleen lyhyt ja pullea tyttö :)

Mua niin naurattaa toi pituus koska fakta on se että meillä on tällä hetkellä 74cm bodyt sopivia! Vaikka kuinka olisikin kestovaippa niin myönnettävä on että meidän tytöllä vaan on vähän lyhyet jalat, sillä housuissa 56/62cm on lahkeen pituudelta sopivia (vyötäröhön niissä onkin liian tiukka). Lindexin veluuripöksyt on ihan parhaat, sillä paksu resori ei kiristä ja lahkeet ei roiku kun lahkeen suu on napakka. Näitä meillä on kahdet näitä koossa 62 ja 68cm, juuri muita housuja ei voikkaan käyttää kun puristaa liikaa masua (no on meillä 62cm sukkahousuja joiden lahkeet on auttamatta liian pitkät). Niin ei noi bodytkaan enää kauaa mahdu ja isompia meillä ei olekkaan hankittuna etukäteen. Täytyy siis lähteä shoppailemaan 80cm! bodyja...

Eilen meillä oli tytön nimijuhlat. Tultiin pitkän harkinnn jälkeen tulokseen ettei kasteta tyttöä (mies ei kuulu, minä kuulun kirkkoon) koska kumpikaan meistä ei ole uskonnollinen. Juhlat sujui hyvin ja ilmeisesti neiti oli kaikesta juhlimisesta niin väsynyt että nukkui yönsä paremmin kuin koskaan. Klo 20 meni nukkumaan, söi 2.30 ja 5.30 (jolloin myös teki kakat, joten oli siinä myös hetken hereillä) ja nukkui 9.30 asti! Kylläpä olin itsekin virkeä. Aamulla jo kyllä monta kertaa heräsin ja ihmettelin että vieläkö se nukkuu ja luulin jo että toinen on kipeä. Yleensä herää siis klo 7. Saisi ottaa tällaiset unet tavaksi!

Meillä olisi hankinnassa matkarattaat. Malli saisi olla suht edullinen, en todellakaan osta mitään 300e rattaita. Carena easy mielyttää silmää mutta pitää tutkailla muitakin malleja. Mitäs kokemuksia teillä on noista halvemmista malleista?