maanantai 26. joulukuuta 2011

Joulut juhlittu

Joulu alkaa olla ohi. Itsehän vietin aaton vanhempieni luona, mies kun oli töissä koko päivän. Eilen kun mies teki iltaa, kävin uudestaan vanhempien luona. Kohta pääsee mieheke töistä ja lähdetään sitten vielä kertaalleen vanhempieni luo syömään ja saunomaan ( niin mieskin pääsee "joulusaunaan").

Minä sain ihan superin lahjan mieheltä, jota tosin olin toivonutkin, mutta silti!. Nimittäin Tula-kantorepun, aion kyllä pistää miehenkin käyttämään tätä, sillä luulen että hän ei niin liinan sitomisesta innostu. (nyt joku siellä kuitenkin pohtii että mikä se sellainen lahja on kun kuitenkin yhteisessä käytössä, no ei mulla ollut muitakaan lahjatoiveita). Nyt pitäisi vielä hommata siihen infant insert-lisäosa, niin voi käyttää vauvallakin jo. (muuten kiloraja on 7kg ylöspäin), mutta niitä näyttää saavan vain valmistajan sivuilta ( no ei se sielläkään kallis ole, 18e).

kuva täältä (meidän kuosi on tosin eri kuin kuvassa, meillä on pöllökuosi)

Sain toisenkin ihan mahtavan lahjan äitiltä, mutta palaan siihen ihan omassa kirjoituksessa!

Huomasin muuten jouluna että vähääkään pidempi kävely (10min bussipysäkille) alkaa jo tuottaa vähän liikaa tuskaa. Tuntuu että paine alapäässä on niin kova että lapsi pullahtaa sieltä itsekseen ulos (siinä kävellessä), samalla viiltävät kivut kohdunsuulla? tekevät joka askeleesta tuskaa. Miellyttävää. (saattavat olla myös liitoskipuja, mutta kun ei niitä muuten liikkuessa ole?).

Koska viikot jo huomenna paukkuu niin hyvinn lukemiin, niin päätin tehdä myöhäisen joulusiivouksen näin tapaninpäivän kunniaksi. Siivosin siis koko kämpän, tavarat paikalleen, pintojen pyyhkiminen, pyykkäys, tiskikoneen täyttö, imurointi, keittiön lattian pesu. Lisäksi innostuin niin paljon että keittiössä tuli pyyhittyä kaappien ovet lattiaan asti ja lattialistat, kun niihinkin näköjään kertyy kaikennäköistä. Nyt sitten jomottaakin selkää aika mukavasti (no onneksi pääsee sinne saunaan), mutta supistellut ei edes niin pahasti :D Nyt olisi kyllä vaavin hyvä syntyä kun kerrankin on kämppää puunattu sen verran ettei hetkeen tarvi tehdä muuta kun pikku siivouksia.

Alanis 35+6

perjantai 23. joulukuuta 2011

Hemmottelua

Kävin siis eilen "hemmoteltavana". Anoppi kun päätti synttäreiden kunniaksi ilahduttaa minua hemmotteluhoidolla joka tarkoitettu juurikin raskaana oleville. Hoitoon kuului kokovartalohieronta (selkä hierottiin istualleen, nojaten pehmeään sänkyyn) ja nestettä poistava naamio. Naamiosta sai nautiskella lämpöpeiton sisässä. Oli oikein mukavaa, varsinkin nuo hieronnat! Nestettä poistavaa vaikutusta en nyt voi sanoa huomaanneeni juurikaan, illan aikana join kyllä reilusti (niinkuin suositeltiin) mutta en ravannut vessassa sen enempää, yöllä kylläkin pissatti ehkä hiukan normaalia enemmän. Mutta ehkä koen olevani yhtä turvoksissa kuin ennenkin :)

Huomenna on mies töissä koko päivän, ja minä menen vanhempieni luon. Ihanaa saada kun pääsee syömään perinteiset ruuat ja käymään saunassa. Harmi vaan että muru on töissä, mutta vuoro vuosina hänenkin pitää olla töissä, joten ensi joulu päästään varmaan viettämään sitten yhdessä! Nyt väännään (ekaa kertaa elämässäni) porkkanalaatikkoa, katsotaan mitä saan aikaiseksi :) Lupasin tuoda sen tullessani, muuta ruuat tuleekin vanhempien puolesta.

Raskauden suhteen ei mitään uuttaa, lääkärikäynnin jälkeiset supistukset rauhoittui, kuten myös se verinen vuoto lopulta. Pikkuinen melskaa mahassa ja muutenkin olo on ihan mainio.

Sairaalakassin sisällöstä olen tehnyt listaa ja ottanut tavaroita jo esille, pitää alkaa kohta pakkaamaan kun vietetään uusivuosi miehen vanhempien luona 400km päässä, pitää olla kaikki mukana jos kaveri päättääkin siellä tulla maailmaan :)

Hyvää Joulua kaikille lukijoille, palaillaan taas kunhan on ensin vedetty navat täyteen jouluherkkuja!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Alamaha

Nyt on pakko esitellä teille mun alamaha. Oonkin siis valittanut että maha kasvaa eteenpäin, ei ylöspäin. Tähän kun yhdistää vielä sen että muru hengailee syvällä lantiossa jo niin tuloksena on "alamaha". Se näyttää tältä. (unohdetaan siveys ja läjäytetään vähän liikaakin paljasta pintaa)


Maha sojottaa kuin raketti eteenpäin ja vauvan pylly on tuossa missä minun pikkusormi on :D Ei edelleenkään siis pelkoa potkuista kylkiluihin, vaikeuksista hengittää yms.

Neuvolassa kävin tänään "synnytystapa-arviossa" eli siis viimeisellä neuvolalääkärillä. Mitään oikeaa arviotahan ei siis tehty kun ei lääkäri lantiotakaan tunnusteltu :) No ei hätää, itse luotan että pikkuinen mahtuu hyvin tulemaan kun on jo niin syvällä lähtökuopissa.

Kaikki kunnossa, hb oli pompsahtanut 126!, oisko viimeksi ollut oikeasti jo vähän korkeampi (113). Painoa oli tullut järkyttävät 1.9kg /8vrk, mutta pistän eri puntarin ja vatsan toimimattomuuden piikkiin. Turvotuksiakaan ei ole nyt tullut. Kaikenkaikkiaan painonnous on tällä hetkellä 14kg, mikä vaikuttaa hyvältä, eiköhän sitä jäädä alle 20kg kokonaisnousun (toivottavasti).

Pikkuinen on pysynyt raivotarjonnassa, en usko että pääsisikään enää kääntymään kun pää on aika lailla kiinnittynyt ja syvällä. Mitään kokoarviota ei tehnyt vaavista, mutta omaan käteen tuntuu about 2.6-2.8kg (en kehu, mutta olen ollut yleensä aika hyvä näissä painoarvioissa).  Kohdunsuu oli vähän kypsynyt sitten yksityisellä käynnin (31+6) ja oli edelleen pehmeä, kanavaa 2cm ja sormelle auki. Tämäkin lääkäri "lupasi" että ei mennä ainakaan yliaikaiseksi, no mukavahan se niin olisi :)

Nyt sitten ronklaamisen jälkeen on ollutkin tukala olo. Paljon on supistanut, suurin osa ihan kipeitäkin ja juilinut tuonne alapäähän. Veristä vuotoakin tuli. Mutta eiköhän tämä tästä taas helpota.

Väsyttää, viime yönä en saanut millään unta, lopulta nukahdin yhdeltä ja heräsin kuudelta vessaan. Sen jälkeen ei enää uni tullutkaan. Pitäisi nyt kuitenkin vielä sinnittellä hereillä, sillä jos menen nyt nukkumaan, olen takuuvarmasti aamuyöstä taas pirteä kuin peipponen...

edit. 21.12. veristä valkovuotoa tulee edelleen, oisko se limatulppa irronnut?

Alanis 35+0

maanantai 19. joulukuuta 2011

Lahjontaa

Sain anopilta synttärilahjaksi lahjakortin tulevan äidin hemmotteluhoitoon! Sinne menen sitten torstaina rentoutumaan. En kysellyt aikaa varatessa että mitä pitää sisällään, sen näkee sitten. Mutta muuten olo tehdään hyväksi tyynyjen yms muiden kanssa että mahan kanssa on helppo olla.

Ihanaa, tulisi jo äkkiä torstai! Huomenna tulisi 35 viikkoa täyteen, mikä tarkoittaa sitä että jos synnytys käynnistyy saan mennä omalle synnärille synnyttämään! Mikä on hyvä, sillä se naistenklinikka ei olisi kauheasti houkuttanut.

Alanis 34+6

lauantai 17. joulukuuta 2011

Mitäs tänään?

No tänään "juhlitaan" minun vanhenemista. Miehellä kun on yövuorot, niin käytännössä tämä päivä on samanlainen kuin muutkin. Olen säästellyt Greyn anatomian keskiviikon jaksoa tälle päivälle ja kohta pistän sen pyörimään. Kuulemma on hyvin itkettävä jakso. Ensi viikolla sitten tehdään miehen kanssa jotain kivaa kun pääsee vapaille, ehkä siis leffaa ja syömistä tiedossa.

Lisäksi tänään alkoi virallisesti äitiysloma, ei olla siis enää saikulla! Hurraa!

Muutenkin olen jo uskaltanut alkaa puuhailla enemmän, ja kyllähän niitä suppareita tulee, osa on ihan kipeitäkin välillä, mutta hyvillä viikoilla jo mennään. Ensi viikolla on neuvolalääkäri ja odotan mielenkiinnolla mikä on kohdunsuun tilanne (tosin siellä ei ole ultraa joten ei voi sanoa onko kaula lyhhentynyt vai ei), onko se kypsynyt lisää :)

Alanis 34+4

torstai 15. joulukuuta 2011

Tyttö vai poika part 2

No koska me eletään edelleen epätietoisuudessa siitä kumpi meille on tulossa, oli ajankuluksi tutkittava millaisilla keinoilla sitä voisi selvittää...

Koska tein tämän testin niin alkuraskaudessa, päätin tehdä sen uudestaan kun tiedän että osa vastauksista on muutunut :) Tummennetut on minulta löytyviä oireita

Tyttö tulossa:
-Vatsasi on levinnyt sivuille
- Mielesi tekee makeita, herkkuja ja hedelmiä (keskiraskaudesta alkaen)
- Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiota
- Viiva vatsassasi päättyy napaan
- Vauva potkii hillitysti
- Edellinenkin lapsesi oli tyttö
- Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta (kuvotusta oli ja omasta mielestä naama näyttää väsyneeltä ja näppyläiseltä)
-Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne
- Säärikarvasi kasvavat yhtä nopeasti kuin ennenkin (itse asiassa kasvavat vieläkin hitaammin kuin ennen)
- Kätesi ovat aiempaa pehmeämmät
- Vauvan syke on yli 140 (aika tasan 140 tai vähän päälle aina ollut)

- Olet normaalia kiukkuisempi (nyt varsinkin viimeisen kuukauden aikana olen saanut pienestäkin hirveita raivokohtauksia)
- Vauvasi hikottelee usein (ainakin 5 kertaa päivässä, onko se usein?)
-Ikenet verestävät raskausaikana (alkuraskaudessa)

9/14

Poika tulossa:
- Vatsasi on pystyssä eikä se näy takaapäin
- Himoitsen suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa (alkuraskaudessa kaikki rasvainen ja suolainen oli himotuksen kohde)
- Olit yhdynnässä ovulaation aikaan. (sekä ennen että ovulaatio aikaan )
- Viiva vatsassasi jatkuu aina rintoihin saakka (pitkään oli vain napaan, mutta viikoilla 25? lähti nousemaan rintoihin asti)
- Vauvan potkut ovat voimakkaita (ainakin super vilkas liikkeinen, voimakkuudesta vaikea sanoa?)
- Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi oli poika
- Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina
- Elitte leppoista elämänvaihetta lasta siittäessä
- Säärikarvojesi kasvu on kiihtynyt
- Kätesi kuivuvat helposti
- Vauvan syke on alle 140
- Olet rauhallinen ja hyväntuulinen
- Vauvan isä lihoo odotusaikana
- Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

6/14

Tyttö siis voittaa.

Sitten toinen!

Tyttö vie äitinsä kauneuden. Tyttövauva saa äidin kasvot pöhöttymään ja hiukset hapsottamaan.Tyttö
Poikamaha on pyöreä ja edessä, tyttömaha leviää vaakasuunnassa.  Tyttö
Poikaa odottavalla linea negra ulottuu häpyluusta yli navan, tyttöä odottavalla viiva jää navan alle.  Poika
Poikaa odottava himoitsee suolaista, tyttöä odottava taas makeaa. Tasapeli
Pojan kanssa ei ole pahoinvointia, tytön kanssa kyllä.  Tyttö
Vilkas sikiö on poika, rauhallisempi sikiö on tyttö. Poika
Jos sänky on oveen nähden poikittain tulee tyttö. Jos pitkittäin, niin poika tulee. Tyttö
Mikäli raskausaika on vaikea, lapsi on poika. En voi sanoa että olisi "vaikea" joten tyttö
Lihaa paljon syövä äiti tulee saamaan pojan, koska liha on miehen ruokaa.tyttö/poika?
Poika aiheuttaa närästystä. Poika
Vauvan syke: alle 145 poika, yli 145 tyttö. Poika
Kiinalainen syntymäkalenteri ennustaa?   Tyttö (kts. linkki alla)
Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on tyttö. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on poika. Tyttö (jos siis syntyy ensi vuonna)
Äidin jalkojen kylmeneminen ennustaa poikaa, samoin kuin isän lihominen raskauden aikana tyttöä. Ei kumpaakaan
Jos rinnat kasvavat heti raskauden alussa, on odotettavissa tyttö. Tyttö
Jos oikea rinta kasvaa enemmän, on tulossa poika ja jos vasen kasvaa enemmän, tulee tyttö.  Tyttö (vasen ehkä hiukan enemmän kasvanut?)
Jos vatsasi on kovin ylhäällä, vauva on tyttö. Jos taas alhaalla, tulossa on poika.  Poika

tyttö 11, poika 7

Sitten bongasin netistä myös tällaisia.
- Virtsaa ruokasoodaan. Jos seos kuplii/kuohuu -> poika. Jos ei tapahdu mitään -> tyttö (Pakko oli kokeilla, ei tapahtunut mitään, 1 piste lisää tytölle)
- Kaada virtsaa valkaisuaineeseen. Jos seos vaahtoaa -> poika. Jos seos kuplii -> tyttö. (Mulla vaahtosi, piste pojalle.
- Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan meille tulee tyttö
- tämän testin mukaan meille tulee tyttö

Täällä on linkki akuutin sivuille missä kätilöt kertoo "tutkimuksestaan" tyttö/poika oireiden paikkansa pitävyyteen.

Jos teillä on vielä uskomuksia/ hyviä testejä, niin laittakaa vinkkiä kommenttiboksiin :)

maanantai 12. joulukuuta 2011

Neuvolassa 33+6

Tänään kävin taas neuvolassa. Taas eri terkkarilla, oli siis neljäs (kuudes terkka jos lääkärineuvoloiden käynnit lasketaan) ja ehdottomasti kaikista mukavin. Oltiin ihan samalla aaltopituudella, voi kun tämä olisi meidän omaterkka :) Juteltiin pitkään synnytyksestä ja noista mun keinoista millä olen siihen valmistautunut. Varattiin myös kaikki käynnit jo laskettuun aikaan asti. Ensi viikon lääkärin jälkeen menen tammikuun ekalla viikolla ja siitä eteenpäin viikon välein.

Mittauksilla kaikki kunnossa. Paino oli noussu kahdessa viikossa vaan 400g, eli ei todellakaan liikaa, vaikka liikuminen onkin radikaalisti vähnetynyt. Hb ei ollut raudansyönnistä huolimatta noussut yhtään ( 113). Voi olla seuraavan kerran asioilla käydessä ostan nestemäistä rautaa ja naukkailen sitä aika ajoin, jos muistan. Terkkakin sanoi että ei ole välttämätöntä ottaa jos kerran olo on hyvä.

Ulkotutkimusta tehdessä terkkakin totesi että tää meidän kaveri on aikamoisena myttynä tuolla mahassa, kohtu vielä supisti ahkerasti, niin ei oikein saanut tunnusteltua. Eli ihan kuten ole itsekkin todennut että kaveri on ihan kippurassa siellä :) Meinasi myös että lapsivettä olisi vähän niukasti, itse olen välillä samaa miettinyt. Pari viikkoa sitten ultrassa oli kuitenkin normaalisti vettä joten en ole siitä kovin huolissani.

Eilen juteltiin miehen kanssa ja hän tunnusti että jännittää kovasti synnytystä. Että siinä sattuu jotain minulle tai että hän ei osaa olla siellä ja auttaa. Mies ei ole ennen puhunut tällaisista ja se oli mielestäni ihana kun hän kertoi näistä. Minä yritin sitten miestä lohduttaa että todennäköistä on että mitään vakavaa ei synnytyksessä käy ja että minä odotan häneltä lähinnä kannustusta omaan jaksamiseen, ettei siellä tarvi "osata" mitään ja että yrittäisi saada minut synnytyksessäkin nauramaan. Lupasin että saa sitten tarvittaessa minun puolesta hönkiä ilokaasua että saa vitsailtua jos muuten meinaa jännitää liikaa :) Itseä jännittää synnytyksen jälkeinen aika, millaista se vauva-arki sitten oikeasti on, mutta uskon että kyllä siitä selviydytään. Synnytyksestä voin ihan rehellisestä sanoa että se ei jännittä yhtään, vaan odotan sitä jo kovasti.

Alanis 33+6

lauantai 10. joulukuuta 2011

Kestovaippa suunnitelmat

Tässä siis lupailemaani esittelyä varustuksista, joilla aloitellaan kestoilua.

Kuten aiemmin kirjoittelin, pyritään pääsemään eteenpäin mahdollisimman edullisesti ja ekologisesti. Mikä tarkoittaa että uusia vaippoja ei siis paljoa ostettaisi, materiaalit saisi olla mahdollisimman ekologisia (maatuvia) ja muunneltavia niin että niitä voi käyttää pidempään kuin pari kuukautta. Ajattelin siis että meillä aloitetaan harsoilla (+lisäimuilla) ja villahousuilla.

No onhan meille muutakin kertynyt, vähän liikaakin. Äitini ja tuleva anoppi kun ovat innostuneet ostamaan vaippoja kirppiksiltä. No minua ei haittaa vaikka vaippoja olisikin liikaa koska käytännössä kaikki vaippamme ovat tulleet kirpparilta (myös ne muilta saadut) ja osa on itsetehtyä. Ainoat uutena ostetut ovat Myllymuksuilta tilatut taskuvaipat (2kpl) ja AIO (1kpl), koska halusin kokeilla näitäkin. Eipähän tarvitse ihan jokapäivä pyörittää konetta kun vaipat tuskin loppuu kesken.

Sisävaipat:

-Harsot 20kpl, (näistä 11kpl on jo aika kovia, kovan vaippakäytön takia, joten en varmaan ihoa vasten käytä, ehkä imuna taskuvaipassa.)
-Nauhavaippoja 9kpl (nämä lainasin kaverilta ja odotan innolla että pääseen testamaan, taittelu on varmaan aluksi haastavaa, mutta nämä tuntuu ihanan pehmeiltä ja kuulemma yksi vaippaa imee about saman kun harsokin)

nauhavaippa puoliksi taitettuna

-ImseVimsen flanellivaippa 16kpl  (näitä on kertynyt kavereilta, lisäksi äiti ja anoppi ostaneet kirppareilta. Näitä oli siis äitiyspakkauksessa jossain vaiheessa)


Kuoret:

- ImseVimse soft- kuorivaippa, koko 3-6kg, 6kpl (nämä kertyneet flanellivaippojen myötä)
- Bambino mio - kuorivaippa (5kg->), 1kpl (tämäkin lienee äitityspakkauksesta?)
-Bambinex onesize kuorivaippa (4-15kg), 2kpl (epäilen miten toimii käytössä pienemmällä, mutta sittenpä nähdään)


- Villahousut 9kpl joista itsetehtyjä 7kpl, eri kokoja ja malleja + 2kpl kirpparilta (käytössä näkee sitten mikä malli istuu hyvin)



Taskuvaipat ja AIO:t:

-Myllymuksut taskuvaippa (5-10kg) 2kpl
-Royal kestot taskuvaippa (S) 1kpl
- 2kpl kirpparilta ostettuja TSI-taskuvaippoja (koko näyttäisi olevan ihan vastasyntyneelle)

-Myllymuksut AIO (5-10kg) 1kpl
- Kushies AIO (5-10kg) 1kpl (äp:n vaippa, saattaa jäädä käyttämättä kun tuntuu niin kovalta ja muotoutumattomalta)


Muuta:

-ImseVimse flanelli-tiimaimut 4kpl
- Itse tehtyjä villaimuja 4kpl
- Itse tehtyjä frotee-tiimaimuja 7kpl (+ muutamia suorakaiteen muotoisia jämiä)

- Itsetehtyjä kuivaliinoja 18kpl (Myllymuksujen kuivaliinaneulos, jos on saumuri tulee tosi halvaksi tehdä!)


Näillä siis mennään. Katsotaan miten käy :)
Lisäksi vaippailua varten on hankittu oikeanlaista pesuainetta (erisan color pyykinpesujauhe), sappisaippuaa kakkatahroille, "hengittävä" pyykkikori vaippapyykille. Vielä olisi hakusessa vaippapussi likaisille vaipoille kun ollaan jossain reissussa. (Jos lukijoissa on kestovaippojen ompelijoita, niin voisin ostaa myös itsetehdyn pussin!)

En haluaisi valittaa mutta

mä kuolen tylsistymiseen. Päivät kuluu tietokoneella/tv:n ääressä ja käsitöitä tehden. Ulkoilmaakin olisi kiva saada, mutta tuolla on sellainen myrsky ettei voi kuvitella edes roskia vievänsä. Niin ja siitä lenkkeilystähän tulee niin kaameat supistukset ettei voi kuvitellakaan. Käsityöt ei enää maistu, tv:sta nyt ei yleensäkkään tule mitään mielenkiintoista ja netissä roikkuminenkin alkaa puuduttaa. Sitten on niitä kolotuksia ja jumeja vähän siellä sun täällä kun ei voi mitään aktiivista tehdä. Tulisi jo 35 vkoa täyteen, silloin oon antanut itselleni luvan liikkua ja tehdä, tuli supistuksia tai ei.

Onneksi tulee huomenna kaveri käymään, jos se vähän piristäisi. Sympatiat oikeasti niille jotka makaa lepohoidossa sairaalassa monta viikkoa, ilman että saa nousta kun vessaan. Se on varmaan kamalaa.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Vaunut saapuivat

Keskiviikkona saatiin vihdoin ilmoitus että meidän vaunut on noudettavissa. Käytiin hakemassa ne ja ilta menikin sitten tutkiessa, tarkastaessa ja kokeillessa :) Meidän vaunut on siis Emmaljunga Classic sport kuomurattaat + pehmeä kantokoppa yhdistelmät. Värinä pro coffee, eli tuollainen tumman ruskea missä tehosteena vaaleampaa. Kuvat on huonot, kun ei täällä talvisin näköjään edes aamusta ole valoa riittävästi. Emmaljungan sivuilla parempia kuvia.



Meitä siis ihastutti mallin perinteinen ulkonäkö ja tilava metallikori. Lisäksi tässä on ilmakumipyörät, muissa emmaljungan malleissa mitä harkittiin oli kennopyörät. Mies halusi siis lähes ehdottomasti täytettävät renkaat :) Värissä tultiin hyvin yhteisymmärykseen, minä en halunnut mustia ja mies ei halunnut kirkkaita värejä joten ruskea sopi kummallekin oikein hyvin.

Valittiin siis tosiaan pehmeä kantokoppa. Mistäs sitä ensikertalaisena tietää oikeasti kumpi on parempi kova vai pehmeä. Tämän saa siis muutettua ensi talveksi pikkuiselle lämpöpussiksi rattaisiin. Pussissa on myös ihana karvavuori, joka tuntuu niin pehmoiselta ja lämpimältä. (kesäksi sen saa kännettyä pois). Mutta tähän loppuu hehkutus, lisää tietoa ominaisuuksista löytyy tuolta emmaljungan sivuilla jos kiinnostaa. Samaan syssyyn napattiin mukana pinnasänky, joka on tosiaan se brion one sänky.

Jos nyt jatketaan lisää hankinnoista, niin vauvakirjakin on vihdoin hommattu. Kyllästyin jo selailemaan kirjoja joiden sisältö loppupeleissä oli aika sama. Valittiin siis tämä, koska se miellytti silmää eniten. Mauri Kunnaksen vauvakirja oli toinen varteenotettava vaihtoehto.


Saa nähdä tuleeko sitä täytettyä.

Muuten täällä voidaan ihan hyvin. Nyt ei ole taas supistellut ihan kamalasti, kun kulutan aikani pitkälti sohvan nurkassa käsitöitä tehden. Pikkuinen myllää masussa todella riehakkaasti, ei tarvitse kyllä olla huolissaan, sillä liikkumista tuntuu jatkuvasti ja parin tunnin välein on masussa sellainen zumba käynnissä että tulevaa äitiä hiukan jännittää millainen ikiliikkuja sieltä syntyykään. Turvotuksia on paljon! Tosin ne eivät ole äkisti tulleet joten ei kai syytä huoleen. Melkein mitkään kengät eivät mahdu jalkaan (no onneksi ei tarvitse lenkkeilläkään) ja kihlasormusta en olekkaan pariin viikkoon käyttänyt ollenkaan.

Ihosta sen verran, että heti kun sain tänne kirjoiteltua sen "parantumisesta" oli suunta taas huonompaan. No josko se helpottaisi sitten lapsen synnyttyä (tai edes imetyksen loputtua). Nyt mennään taas ahkeralla puhdistuksella + ab voiteella (joka vie pois kutinan) + silloin tällöin öljypuhdistus manteliöljyllä, kun kuivaa iho muuten liikaa. Tuo öljypuhdistus on muuten siitä hyvä että mulla ainakin laajentuneet ihohuokoset katoaa heti yhden käsittelyn jälkeen, samaten suurin osa mustapäistä. Suosittelen kokeilemaan, googlaamalla löytyy vinkkejä.

yh, ja nyt rupesi närästämäänkin. Palataan varmaan seuraavaksi kestovaippa asioissa, voisin esitellä millaisilla varusteilla me aloitetaan.

Alanis 33+3